Emma Leufkens

Toen ik 16 jaar was ben ik van Limburg naar Rotterdam verhuisd. Hier ben ik begonnen met de balletacademie Codarts. Het was een ontdekkingstocht naar hoe mijn lichaam werkte, wat het kon en hoe sterk ik kon worden. In deze tijd heb ik veel geleerd over mijn lichaam. Ondanks deze technische lessen bood de balletacademie mij niet de kans een connectie met mezelf te maken. Ik stopte met de academie en ging opzoek naar hoe ik met beweging niet alleen beter of sterker kon worden, maar ook hoe mijn lichaam mij iets kon vertellen over mezelf. 

 

Ik kwam in aanraking met yoga toen ik met mijn studie HRM aan de Hogeschool van Amsterdam startte. Na de eerste lessen wist ik dat ik door yoga iets van mezelf zou kunnen leren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat alle antwoorden al in jezelf zitten. Maar dat we niet altijd bereid zijn er naar te luisteren. Ik dus ook niet. Het is een voortdurend leerproces dat altijd interessant blijft! 

 

Het blijven accepteren van je beperkingen en mogelijkheden is de grootste uitdaging op het pad van je eigen ontwikkeling. Yoga biedt die dialoog met jezelf. Ik hoop deze dialoog te kunnen faciliteren op een manier waarin mensen zich veilig en uitgedaagd voelen. De grenzen worden opgezocht met inachtneming van jezelf. 

 

Na 10 jaar zelf lessen te hebben gevolgd wilde ik deze kennis door gaan geven. Ik volgde de 500-uur Vinyasa Teacher Training bij Svaha Yoga Amsterdam, en kwam erachter dat ik veiligheid en goede technische instructie belangrijk vind, in het onderwijzen van yoga. Als docent zal ik altijd een persoonlijke benadering hanteren en neem ik je met veel enthousiasme bij de hand.