Garmt Wiersma

Toen ik in op mijn 16de mijn eerste yogalessen volgde en in een meditatiegroepje zat, wist ik dat dit me rust en balans zou moeten geven, alleen hoe?  Elke keer als ik mijn ogen dichtdeed, voelde het alsof ik in een te kleine gevangeniscel zat opgesloten, waar ik met één oogopening uit bevrijd zou kunnen worden. 

 

Pas toen ik later op een Rainbow-festival belandde, voelde ik de behoefte om stil te willen leren zitten, en dat je daar controle en bewustzijn voor nodig hebt.

 

Niet veel later, in 1996, leerde ik een oudere yogi kennen die ons asthanga-yoga op het strand leerde. Dit is  een dynamische vorm van yoga die me aansprak. Op mijn reizen naar India, en door de leraren die ik daar tegen kwam, realiseerde ik de transformerende kracht van yoga.  En nu nog steeds voel ik hoe yoga mijn visie op leven transformeert: The only way out is to turn in.

Garmt geeft ongeveer 7 jaar les en workshops. Hij heeft les en trainingen gevolgd van onder andere David Svenson (Ashanga) , Jayendra Hanley (Anusara) ,Anat Geiger (Yin)  en Vinyasa van o.a.: Nicole Decov, Marcel van der Vis Heill, Gosta van Dam en Partick Vermeulen bij Svaha yoga.

Het plezier van les geven zit hem in het geven en delen in het besef dat we allemaal op weg zijn naar een betere plek hier en nu.

Volg ons