Merdan Akbayir

Merdan Akbayir studeerde biologie en ontdekte al vroeg tijdens zijn studie dat hij niet achter de microscoop wilde werken om micro-organismen te analyseren die hij niet eens met zijn blote oog kan zien. In plaats daarvan vond hij zijn passie in het werken met het enige dat men direct kan ervaren, het lichaam. Na het bestuderen van dans en massage, ging hij verder reizen over de hele wereld op zoektocht om te leren over het leven en spiritualiteit. Na het voltooien van zijn meditatie-lerarenopleiding in Rishikesh / India, besloot hij uiteindelijk dit pad verder te volgen om zich te verdiepen in yoga en de 500-urige Vinyasa-lerarenopleiding bij Svaha Yoga Amsterdam te voltooien.

 

In yoga komt alles voor hem samen. Het lichaam bewegen, leren door directe ervaring over jezelf, de volgorde van houdingen choreograferen, lichaam en geest steeds meer verfijnen om uiteindelijk verder te gaan naar stilte en vrede. Yoga is zijn beste vriend voor hem geweest, altijd aan zijn zijde, waardoor hij steun, kracht en antwoorden kreeg op zijn vragen over het leven en hem dichter bij zichzelf bracht.

 

Hij deelt graag zijn passie en nieuwsgierigheid om andere wezens op weg te helpen naar welzijn. Doe mee met een van zijn lessen. Met een focus op ademhaling en uitlijning kun je een mix van dynamische houdingen met een intensere flow en stabiele houdingen verwachten met de tijd om daarin te zinken. Uiteindelijk eindigend in de eindhouding, waar je volledig kunt loslaten.

.