Robin Hoek

Yoga is al in mijn leven sinds mijn vroegste herinneringen. Zowel mijn ouders als mijn grootouders beoefenden Hatha Yoga. Toen ik drie was vertrok mijn grootmoeder naar India voor een verblijf in een Hatha Yoga ashram. Na terugkeer runde ze jarenlang een yogacentrum in Bussum. Mijn eerste zonnegroet leerde ik van mijn vader toen ik een jaar of acht was. Yoga filosofie was in mijn opvoeding op een vanzelfsprekende manier, op de achtergrond aanwezig. Toch duurde het nog ruim dertig jaar voor ik zelf yoga ging beoefenen. Na deze hernieuwde kennismaking werd yoga al snel mijn grote passie. Binnen een jaar begon ik aan de opleiding Transformatieve Yoga bij Sai Mithra in Amsterdam en vanaf 2001 ging ik daar ook les geven.

 

Van Hatha naar Vinyasa

In 2007 ontdekte ik Vinyasa Yoga. Ik was meteen zo geraakt door de bijzondere combinatie van fysieke uitdaging en meditatieve concentratie, dat ik besloot me verder in deze yogastijl te gaan verdiepen en ontwikkelen. Ik heb twee Vinyasa opleidingen gevolgd: bij Svaha Yoga in Amsterdam en bij Yoga Moves in Utrecht.

 

Een groot geschenk

Ik vind het prachtig om te zien dat iedere yoga les zijn eigen, unieke flow heeft. Sommige lessen zijn uitbundig en vol energie, een andere keer is de sfeer verstild en heel geconcentreerd. Dat ik er aan kan bijdragen dat mensen zich bewust worden van hun lichaam en ademhaling en zich daardoor verbinden met hun essentie, ervaar ik als een groot geschenk.