Sharon Sprenger

Na haar eerste yogales, zo’n 20 jaar geleden, voelde Sharon een diep gevoel van rust en tevredenheid, iets dat zij bij andere sporten of activiteiten nog niet eerder had ervaren. Dit smaakte naar meer, en de yoga practice werd haar kompas door verschillende fases in haar leven. De yoga maakte haar sterker, gezonder en meer geaard -niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel. Yoga gaf haar meer inzicht in zichzelf, in haar relaties met anderen en de wereld om haar heen. 

 

‘Ik geloof dat het zo belangrijk is om te werken met ons lichaam, onze ademhaling, juist in een tijd waarin we continu aan allerlei prikkels worden blootgesteld en onszelf geplaatst zien voor allerlei keuzes. Via de yoga practice worden we ons weer bewust van de intelligentie van het lichaam en leren we die intelligentie gebruiken bij uitdagingen en obstakels die we tegenkomen in ons leven.’ 

Sharon volgde de 500hr Vinyasa Teacher Training bij Svaha Yoga Amsterdam en ontwikkelde een diepe liefde voor het lesgeven. Haar lessen zijn een combinatie van een fysiek uitdagende flow, techniek, alignment, filosofie en mantra’s, met een goede dosis humor. Zij volgde lessen, trainingen en workshops bij o.a. Jules Febre, Rusty Wells, Sandra Carson, Anat Geiger, Afke Reijenga, Dwayne Holliday, Gwen Langenberg, Regina Potma en Johan Noorloos. 

‘It is only with the heart that one can see rightly. What is essential, is invisible to the eye.'

(Le Petit Prince, Antoine de Saint-Exupéry)