top of page
Angracia lach kort.jpg

Angracia Tjoe Ny

Sport en beweging hebben altijd een zeer belangrijke plek in Angracia’s leven ingenomen. Al van jongs af aan was ze niet te stuiten. Ze deed aan ballet, jazzballet, speelde tennis en jeugdbasketbal op het hoogste niveau: bij het nationaal team. 

 

Als volwassene verlegde ze haar aandacht in eerste instantie naar aerobics en fitness. Ze schopte het regelmatig tot Miss Fitness en bovendien rolde ze zo het lerarencircuit in, eerst als aerobics- en fitnessinstructeur en later ook als personal trainer. 

 

Daarna is Angracia altijd nieuwe uitdagingen blijven opzoeken, van gogo dansen tot kickboksen tot salsadansen. En pilates, want verdieping is ook een uitdaging, en met de jaren komt de wijsheid. Zo kwam ze uiteindelijk bij Gert van Leeuwen en zijn Critical Alignment Yoga terecht. Omdat het haar zelf zo goed hielp bij haar chronische klachten besloot ze de lerarenopleiding te doen. De kennis die ze daar en elders heeft opgedaan integreert ze ook weer in haar werk als (personal) trainer. 

 

Niks geeft meer voldoening, zegt Angracia, dan te zien hoe cliënten door sport en gezond en bewust bewegen een mentale doorbraak kunnen ondergaan waardoor ze zelfverzekerder worden, gezonder, en krachtiger in het leven staan en tegen meer opgewassen zijn.

Critical Alignment Yoga gaf haar zulke fundamentele inzichten in de verbindingen in het lichaam in de bewegingsleer, de essentie van de ademhaling, een meditatieve mind-set en lichaamsbewustzijn dat geen enkele les die zij geeft voor haar nog denkbaar is zonder integratie van die elementen.. 

Tot nu toe heeft Angracia CAY altijd alleen op verschillende locaties als invalkracht gegeven en ze is dan ook heel blij om bij Studio Reyn met een vaste les te kunnen starten.

bottom of page