top of page
06.jpg

Yoga

Met yoga bedoelen we in het Westen meestal hatha yoga, een systeem van oefeningen om beheersing te krijgen over (vooral) lichaam en geest.

Yoga (Sanskriet: योग, vertaald: "juk", "verenigen", "beheersen", ook wel "herboren") is in zijn brede context: een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. In een meer alledaags, westers concept wordt met yoga hatha-yoga bedoeld: een tak van yoga (hatha-yoga) die bestaat uit een systeem van oefeningen.
(Bron: Wikipedia)


Voor wie?
Yoga is geschikt voor iedereen in een normale conditie. Belangrijk:

  • Vermeld bijzonderheden die jou kunnen belemmeren altijd vooraf. Voelt een oefening niet goed, doe deze dan ook niet.

  • Eet niet 1,5 tot 2 uur voor de les.

  • Doe geen omgekeerde houdingen tijdens menstruatie of zwangerschap.

 


Wat?
Onze boutique studio aan het water zit in Amsterdam-Oost. 

Studio Reyn biedt kwalitatieve lessen. Hoe?

  • Door de unieke locatie met openslaande deuren naar het water biedt dit een rustige omgeving.

  • Gekwalificeerde leraren.

  • Persoonlijke aandacht.

  • Kleinschalige groepen. Door de beperkte plekken in de studio raden we je aan om van tevoren te reserveren en als je niet kunt, bijtijds te annuleren zodat een ander deze plek kan reserveren.

  • Kom niet eerder dan 10 minuten en niet later dan 5 minuten voor aanvang van de les. 

Hieronder vind je ons aanbod van lessen.

Maak kennis met onze studio en boek hier je (proef)les.

Hatha Basics Yoga

Leer de basis van yoga; de fysieke houdingen worden stap voor stap uitgelegd en zijn geschikt om te werken aan kracht, flexibiliteit en het loslaten van spanningen.

Geschikt voor alle niveaus.

Yang Yin & Meditation Yoga

Combinatie van een dynamische yang-flow om de spieren los te maken met zachte houdingen die 3-5 minuten passief worden vastgehouden om een rekking te brengen in bindweefsel en gewrichten. De les eindigt met een meditatie.

Hatha Vinyasa Yoga

Dynamische houdingen worden afgewisseld met statische houdingen. In het dynamische  gedeelte beweeg je van de ene houding naar de andere in een bepaalde sequence. Doordat de les meer in een flow gaat, is minimaal 3 maanden yoga-ervaring vereist.

Yin Yoga

Vasthouden van diepe strekkingen, voornamelijk in grondhoudingen, van 3 tot 5 minuten. Dit om het bindweefsel en de gewrichten sterker en soepeler te maken en aanwezig zijn bij het fysieke, mentale en emotionele lichaam.

bottom of page