top of page
E11F37F4-E101-4588-B860-F1F940B2D46F_edited.png

Jamila Kluvers

De eerste keer dat Jamila op de mat stapte, was tijdens haar tienerjaren met haar moeder. Ze herinnert zich niet veel meer, afgezien van het gevoel dat iedereen er helemaal gelukkig leek te zijn.

 

Een paar jaar later, toen ze met haar zus de wereld over reisde, ging Jamila graag naar yogalessen ergens op een strand. Om even lekker uit te rekken en te genieten van het gelukzalige gevoel dat het daarna gaf.

Pas in 2016 kreeg yoga steeds meer een centralere rol in haar persoonlijke leven.

Tijdens Jamila's eerste Vipassana-ervaring op Bali, realiseerde ze zich dat meditatie iets was waarmee ze opgroeide: haar moeder hielp altijd om de pijn weg te mediteren en als ze nerveus was, wist Jamila instinctief dat beweging en ademwerk haar zouden helpen kalmeren. Toch is meditatie de meest uitdagende oefening!

Met een sterke geest was Ashtanga Vinyasa de eerste fysieke oefening die haar echt aansprak. In 2018 voltooide Jamila haar 200 uur Ashtanga Vinyasa lerarenopleiding in Goa, India. Terug in Amsterdam begon ze als Karma yogi bij Svaha Yoga in Amsterdam. Kort daarna begon en voltooide ze hun 500-uur durende lerarenopleiding. Nog steeds erg aan het begin van haar eigen reis, wil Jamila graag de geweldige lessen delen die yoga in iemands leven kan brengen. Te beginnen met een heerlijke en misschien zelfs uitdagende oefening op de mat. 

bottom of page