top of page
E874C9C4-9324-4CE0-9AA9-43CBFAB36F85_edited.jpg

Rachel Getrouw

Yin en Yang, de pijlers uit het Taoïsme, zijn heel typerend voor Rachel als persoon, maar ook voor haar als yogadocent. Enerzijds is ze rustig en spiritueel, anderzijds heel gedreven en analytisch. Het in evenwicht brengen van Yin en Yang probeert ze dagelijks te bereiken en datzelfde doel neemt zij mee en draagt ze over in haar yogalessen.

 

Ruim 15 jaar geleden begon ze met het beoefenen van yoga. Afwisselend met regelmaat en sporadisch, en ze probeerde verschillende stijlen uit. Nieuwsgierig geworden naar het waarom achter het euforisch gevoel dat zij van yogabeoefening krijgt, ging ze in 2013 haar eerste yoga-docenten opleiding doen. Daarna volgden er nog meer, en ze blijft zich verdiepen en bijscholen.

 

In 2014 begon zij met lesgeven, en ze merkte dat het veel voldoening bracht. Naarmate zij zich door de jaren heen meer en meer ging verdiepen in de "rustige" vormen van Yoga (Yin en Restorative), ging zij het belang van deze vormen steeds meer onderstrepen. Deze bieden namelijk een goed tegenwicht in het dagelijks, dikwijls vrij hectische leven. Dus waar zij als student zowel yin als yang yoga beoefent, legt zij tegenwoordig als docent de focus op Yin en Restorative Yoga.

Het waarom achter het euforisch gevoel weet zij nog steeds niet, maar ze is inmiddels zóveel meer te weten gekomen van de yogafilosofie, het Achtvoudige Pad en de weg welke Boeddha ons voorschrijft. 

Deze levenshouding spreekt haar erg aan en geeft haar houvast en richting in haar leven.

En dit wil zij graag overdragen aan de deelnemers van haar lessen!

bottom of page