top of page
99ED8C6F-A6C2-42FD-A6D4-F8D23FA44B1F.png

Renske van Leeuwen

Het pad dat Renske ertoe bracht yogaleraar te worden, begon niet met een natuurlijke interesse in het lichaam, maar eerder het tegendeel.

 

Nadat in 2010 de diagnose ADHD werd gesteld, werd yoga door haar therapeut aanbevolen als een manier om te leren hoe ze haar 'altijd aan'-geest kon vertragen, bewuster en minder hard voor zichzelf kon worden, en kon leren hoe ze in het huidige moment kon leven. Sindsdien heeft haar regelmatige beoefening van yoga, meditatie en pranayama haar echt enorm geholpen. In plaats van zich altijd 'een zwevend hoofd zonder lichaam' te voelen, leerde ze verbinding te maken met haar hele zelf, naar de fluisteringen van haar lichaam te luisteren en te observeren en haar schreeuwende geest te kalmeren.

 

Bij yoga gaat het niet om de vraag of je een hele complexe houding kunt aannemen, maar om hoe je dingen bewust, met aandacht en zorg kunt doen. Ook voor Renske is dit een continu leerproces. Niet gedreven worden door de geest, maar bewust bewegen en handelen met het lichaam en de adem, is iets wat we op de mat leren en ook buiten de mat mee kunnen nemen.

 

In haar yogalessen combineert Renske graag alle verschillende elementen van yoga, zoals filosofie, mindfulness en pranayama, op een aardende maar ook leuke en luchtige manier. Haar sequenties zijn altijd geïnspireerd door een thema of fysieke focus en ze houdt ervan om muziekafspeellijsten te maken die de praktijk aanvullen. Na elke les wenst ze dat haar studenten zich een beetje rustiger, een beetje meer gegrond en een beetje sterker voelen om met het leven om te gaan. Want als we leren liefdevoller naar onszelf te zijn, zullen we een gelukkiger, vriendelijker wereld voor iedereen creëren.

bottom of page